SURUÇ’A İKİ ÖNEMLİ PROJE MÜJDESİ
Dün (26.06.2025) Suruç’un önemli bir misafiri vardı. Peki kimdi bu misafir? Bir önceki dönem Adalet Bakanı olarak görev yapan ve şuan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili olan Sayın Bekir Bozdağ Suruç’u ziyaret etti. İlçe ziyaretinde kendisine Şanlıurfa Milletvekili Sayın Mehmet Ali Cevheri de eşlik etti. Esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Bozdağ ve Cevheri ile beraberindeki heyet ardından partisinin Suruç İlçe Başkanlığına geçti.
Toplantıya Suruç’taki STK temsilcileri ile Odalar da davet edilmişti. Suruç Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanımız Sayın İsmet Demir ile birlikte diğer oda başkanları gibi katılım sağladık.
Toplantı saat 14:00 civarı başladı. Toplantıda Bozdağ, Suruç’un mevcut sorunlarına değinerek yapılacak çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Özellikle başta Suruç sulama suyu sorunu, elektrik kesintileri sorunu ve çevre yolundaki gelişmeler gibi önemli konulara değinerek birtakım çalışmaların yapıldığını belirtti.
Kendisinin konuşmasından sonra sırayla söz alan vatandaşların ortak sorunu sulama suyu ile elektrik kesintisi sorunu oldu. Sağ olsun gelen her bir soruyu veya sorunu sonuna kadar dinleyerek konularla ilgili notlar da aldırdı.
Suruç Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sayın İsmet Demir de söz alıp oda olarak daha önce hazırladıkları “Suruç İlçemizin Temel Sorunları” adlı raporu Sayın Bozdağ’a sunarak raporda geçen ve Suruç için hayati önem taşıyan sorunları sırasıyla dile getirdi. Sıralanan konuların hepsi ile ilgili çözüm odaklı yaklaşım sergileyeceklerini belirten Bozdağ, İsmet Demir’in özellikle Suruç’ta açılmasını istediği ikinci bir noter ve ilçede doğalgazın olmaması sorununu belirtmesi üzerine Bozdağ ilçede kaç noter olduğunu sordu. Bunun üzerine Demir de sadece bir noter olduğunu ve ilçenin nüfusunun ise 150 bine yaklaştığını belirtti. Bozdağ da hemen orada ikinci bir noterin Suruç’ta açılması sözünü verdi. Ayrıca yine raporda geçtiği haliyle Suruç’un doğalgazının olmamasına da değinen Bozdağ bu konuda da çalışmalar başlatılarak doğalgazın Suruç’a getirileceğinin sözünü de verdi.
Her iki konuda verilen sözün kıymeti Suruçlular için oldukça önemli. Ancak beklenti tabi ki daha yüksek. Başta çiftçiler olmak üzere herkesin şu an gündem maddesi sulama suyu ücretlerinin yüksek olması ve yaz sıcaklarında özellikle kırsal mahallelerde keyfi olarak uygulanan elektrik kesintileri. Bu sorunların acil olarak çözüme kavuşturulması büyük önem arz etmektedir. Temennimiz her iki sorunun uzun süre geçmeden çözüme kavuşturulmasıdır.
Tabi ilçemizde devam eden sorunların haddi hesabı yok. İlçe halkı Suruç’a yakışır hizmetlerin sadece sözde kalmadan artık uygulamaya geçmesini beklemektedir. Bu sorunların çözümlerinin hayata geçirilmesiyle ilçenin rahatlayacağını başta yöneticiler ve siyasetçiler olmak üzere herkes biliyor. Dolayısıyla temel beklenti artık söz vermenin bir sonraki aşaması olan uygulamaların hayata geçirilmesidir. Umarız fazla zaman kaybı yaşanmadan ilçemizde devam eden bütün sorunlar çözüme kavuşur. Bu yönde kimin en ufak bir katkısı olacaksa da Suruçlu vatandaşlar olarak şimdiden teşekkürlerimizi sunarız.

27 Haziran 2025
0 Yorum
0 Görüntülenme
SURUÇ’A İKİ ÖNEMLİ PROJE MÜJDESİ
tarafından Mahmut Çökmez
SURUÇ’A İKİ ÖNEMLİ PROJE MÜJDESİ Dün (26.06.2025) Suruç’un önemli bir misafiri vardı. Peki kimdi bu misafir? Bir önceki dönem Adalet Bakanı olarak görev yapan ve şuan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili olan Sayın Bekir Bozdağ Suruç’u ziyaret etti. İlçe ziyaretinde kendisine Şanlıurfa Milletvekili Sayın Mehmet Ali Cevheri de eşlik etti. Esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Bozdağ ve Cevheri... Devamı