DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERİN HİZMET BÖLGELERİNE İLİŞKİN DÜZENLEME
Millî EÄŸitim Bakanlığınca, Adıyaman, Hatay, KahramanmaraÅŸ ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, 1 Eylül’den itibaren 3 yıl süreyle üçüncü hizmet bölgesi olarak deÄŸerlendirilecek. Böylece burada görev yapan ve yeni göreve baÅŸlayacak öğretmenlerin daha yüksek hizmet puanı alması saÄŸlanacak.
Milli EÄŸitim Bakanlığınca (MEB), 6 Åžubat’ta KahramanmaraÅŸ merkezli depremlerden ağır derecede etkilenen yerlerin hizmet bölgelerine iliÅŸkin düzenlemeye gidildi.
Milli EÄŸitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer DeÄŸiÅŸtirme YönetmeliÄŸinde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
DeÄŸiÅŸiklikle, Adıyaman, Hatay, KahramanmaraÅŸ ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, 1 Eylül 2023’ten itibaren 3 yıl süreyle üçüncü hizmet bölgesi olarak deÄŸerlendirilecek.
Bu yerlerin hizmet bölgelerinin geçici süreyle üçüncü hizmet bölgesine çıkarılmasıyla, burada görev yapan öğretmenler ile yeni göreve başlayacak öğretmenlerin daha yüksek hizmet puanı alması sağlanacak.