Evlilik Ve Bekarlık Masalları
Günümüz sorunları ailelerin altına dinamiti koyuyor, özellikle evliliklerdeki bitmek bilmeyen istekler ve teknolojinin gelişmesiyle aile yapısındaki değişimler buna neden oluyor. Ekonomik sıkıntıların fazlaca olması, sosyal medyadaki her olanın gerçek sanılması, hayal dünyasında yaşayan gençlerimiz için aile kavramının pek bir ehemmiyeti kalmıyor ve aile bağları yavaş yavaş yerinden kopuyor.
Eskiden de sorunlar vardı muhakkak ve hatta belki de sorunlar günümüzdeki kadardı ama sadece aile ve toplum baskısından dolayı ortaya çıkmıyor, insanlar isyan etse bile bunu dışarıya yansıtmamak için çaba gösteriyorlardı. Aile yapısındaki gösteriş merakı ve dışarıdaki insanların yediklerini içtiklerini sosyal medyadan paylaşması ise bir özenti durumu ortaya çıkarıyor aile içinde. Mutsuzken bile mutluymuş gibi paylaşımların atılması, neredeyse adım attıkları yerleri bile insanların gözüne sokularak afişe edilmesi ise onlar yaşıyor, biz neden yaşamıyoruz düşüncesi ortalığı kasıp kavuruyor maalesef.
Özellikle kadınların sosyal medyadan gördüklerine çok bağlanması, aynı hayatı yaşamak istemeleri ise ailede huzuru kaçıran olayların başında geliyor. Özel hayatın artık olmaması ve herkesin, herkes hakkında fikrinin olduğu bir genel toplumsal yapıya dönüştü. İnsanların gittikleri her yerleri, başka insanlara reklam yapması ve bak biz geziyoruz, yiyoruz, içiyoruz demeye getirmeleri ise gücü yetmeyen ve ekonomik olarak sıkıntı yaşayan eşlerin evliliğine zarar veriyor.
Gelişmiş medeni devletlerde ayıp karşılanacak olaylar ve gösterişler, gelişmemiş toplumlarda ise bir özenti haline gelmiş ve hatta artık bir moda olmuştur. En iyi yerlere giderim, en güzel giyinirim ve en güzel telefonları kullanırım dedikten sonra, bunları insanların gözüne sokmak ise büyük ayıp ve utanç kaynağı ama bizim gibi ülkelerde moda haline geldi.
Kültürsüzlüğün, kültürü oluştu maalesef. Sonradan görme bir toplumda hiçbir şey güzel gitmez, Hindistan’daki Kast sistemine dönüşmüş bir toplum ve parası olan bireylerin gösteriş meraklısı olmaları ise diğer durumu olmayanı aileleri bilerek veya bilmeyerek zarar veriyor. Ülkemizdeki boşanmaların hatırı sayılır bir orana gelmesi ise bu durumdan kaynaklanıyor. Özenti ve gösteriş meraklısı insanlar sadece kendilerine değil, başka insanlara da dolaylı yoldan kötülük ediyor. Hem kendi özelini paylaşıyor ve genel bir hal alıyor hayatı, hem de diğer ailelerin de neden biz aynı hayatı yaşayamıyoruz düşüncesine kapılmasına neden oluyor. Eğitimsizlik ve kültürsüzlük hem toplumu ve hem aileyi mahvediyor, bir kangren gibi.