Åžanlıurfa ‘da, jandarma tarafından PKK’nın ÅŸehir yapılanması KCK ile gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik düzenlenen eÅŸ zamanlı operasyonda 24 kiÅŸi gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK ile iliÅŸkili olduÄŸu öne sürülen kiÅŸilere yönelik çalışma baÅŸlattı. Uzun süredir yapılan takip sonunda jandarma, KCK ve YDG-H üyesi olduÄŸu iddia edilen kiÅŸilere yönelik bu sabah kent merkezi ile ViranÅŸehir, Suruç, Birecik ve Ceylanpınar ilçelerinde eÅŸ zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda 2’si mahalle muhtarı 24 kiÅŸi gözaltına alınırken, bu kiÅŸilerin evlerinde ise silah ve örgütsel doküman ele geçirildiÄŸi kaydedildi.
Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Åžanlıurfa’ya getirilirken, yetkililer operasyon kapsamında gözaltı sayısının artabileceÄŸini bildirdi.