ŞUTSO’DA TARIMA DAYALI SANAYİ SEKTÖRÜ JICA HEYETİYLE DEĞERLENDİRİLDİ
Karacadağ Kalkınma Ajansı ile yürüteceği Teknik İşbirliği Projesi kapsamında ilimize gelen JICA Heyeti, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim’e bir ziyaret gerçekleştirerek tarıma dayalı sanayi sektörüyle ilgili istişarede bulundu.
Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın tarıma dayalı sanayi sektöründe kapasitenin geliştirilmesi, nihai ürünlerin çeşitlendirilmesi, tarımsal ürünlere katma değer sağlanması amacıyla gerçekleştireceği proje kapsamında, bölgedeki kurum ve kuruluşlar ile görüşme gerçekleştirmek ve tarımsal saha ziyaretlerinde bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Direktör Yardımcısı Doi Sumire, Ernst & Young (EY) İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Hizmetleri Üst Düzey Yöneticisi Shiro Otomo Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim ve Meclis Başkanı Serhat Karadağ ile bir araya gelerek konuyla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.
Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Uzmanları Cüneyt Ateş ve Halil Çakallı’nın da yer aldığı toplantıda, bir açıklama yapan JICA Direktör Yardımcısı Doi Sumire, amaçlarının bölgenin tarım ve tarıma dayalı sanayi alanındaki mevcut durumunu görmek, ihtiyaç analizlerini yapmak ve bu doğrultuda proje faaliyetlerinin genel çerçevesini belirlemek olduğunu ve saha çalışmalarıyla da tarımsal sanayi potansiyeli ile ilgili bilgi alacaklarını ifade etti.
Ziyarette konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim ise şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle işbirliğiniz için teşekkür ederiz. Şanlıurfa Türkiye’nin tarımsal üretim gerçekleştiren en önemli bir kentlerinden biridir. İlimiz tarımsal alan bakımından ülkemizin en büyük şehirlerinden biridir. Türkiye’nin sulanabilen alanların % 11’ine sahip olan Şanlıurfa’da yılda 2 kez ürün alınabiliyor. Ancak katma değerli ürün konusunda hala istediğimiz seviyede değiliz. İlimizde üretilen tarımsal ürünleri katma değerli hale getirmek adına Şanlıurfa Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesini kurduk Bu OSB’mizde, 144 parsel var tamamını işletmelerimize tahsis ettik. Yaklaşık 180 girişimcimiz ise yer tahsisi bekliyor. Genişleme alanı için girişimlerimize devam ediyoruz. Alan açılırsa girişimcilerimize tahsisi gerçekleştirilecek.
İlimiz genç nüfus, girişimci ve yatırımcı bakımından oldukça önemli bir potansiyele sahip, ürün yetiştirmek ve işlemek sorun değil, en önemli sorunumuz pazarlama ve pazar bulmaktır. Biz Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak girişimcilerimizin rekabet gücüne katkı sağlamak adına teknik destek çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.