Tbm eğitimi İnsanları hastalıklardan korunmak için yapılan ‘AŞI’ gibidir.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Mlli Eğitim Bakanlığı protokoluyla imzalanan Cumhurbaşkanı himayeleriyle gerçekleşen Tbm eğitimi Şanlıurfa Suruç ilçesi Suruç GAP Anadolu Lilesi okulunun şark odasında yapılması formatör hocalarının eğitim motivasyonunu düşürdü.
Yeşilay Şanlıurfa şubesi TBM ( Türkiye Bağımlılıkla Mücadele) eğitimcilerin eğitimi hızla devam etmektedir. İl merkezinde Haliliye,Karaköprü,Eyyübiye ilçelerinde 360 rehber öğretmeninin Tbm eğitimi verilmesinden sonra Siverek,Ceylanpınar,Viranşehir.Birecik,Halfeti ilçelerindeki 400 civarında rehber öğretmenlerin Tbm eğitimleri başarıyla tamamlanıp bugünde Suruç,Akçakale,Harran ilçelerinde 120 rehber öğretmenin eğitimi başladı. Suruç’taki Tbm eğitiminin başlama programına Yeşilay Şanlıurfa şübe yönetim kurulu adına Dr. Mehmet ÇELİK katıldı. Program açılışında rehber öğretmenlerine hitap eden Yeşilay Şanlıurfa yönetim kurulu üyesi Mehmet Çelik şöyle seslendi.
‘Yeşilay, 1920’de İngiliz işgal güçlerinin İstanbul Limanı’na gemilerle getirdiği binlerce kasa alkollü içkiyi gençlerimize bedava dağıtıp onları zehirlemesine, işgale karşı direnişi kırarak özgürlüklerini ve onurlarını ellerinden almak istemelerine karşı alkollü içkilerle mücadele amacıyla kurulmuş olup 1920 den beri bağımlılıklarla mücadele etmektedir.
Yeşilay, bağımlılıklarla mücadelede Türkiye’yi örnek ve lider bir ülke yapan ve misyonunu yurtdışına taşıyan vizyonuyla hareket etmektedir.
İnsan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek ve bilimsel metotlar kullanarak tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar vb. bağımlılıklarla mücadele eden; önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur.
Cemiyet bu çerçevede bağımlılıklarla mücadele etmek üzere, toplumun bilinç, güç ve kaynaklarını harekete geçirir; insan onur ve saygınlığının korunması doğrultusunda her koşulda, yerde ve zamanda desteğe muhtaç insanlara yardım eder; toplumun bağımlılıklarla mücadele kapasitesinin geliştirilmesine sürekli katkıda bulunur.