İlçemizde 29.05.2020 tarihinde Camilerin ibadete açılması sebebiyle şükür kurbanı kesildi. Camilerin yeniden ibadete açılması dolayısıyla Cuma namazı öncesinde Suruç ilçe müftülüğü tarafından şükür kurbanı kesildi ve Kurban etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
Korona virüs salgını nedeniyle 16 Mart’ta ibadete kapatılan camiler, bugün kademeli olarak yeniden açılıyor. Bu kapsamda, camilerde ibadet yapılmasına baÅŸlanması nedeniyle hijyen ve saÄŸlık ÅŸartları dikkate alınarak Merkez Ulu Camii önünde tekbirler eÅŸliÄŸinde şükür kurbanı kesildi.
İlçe Müftüsü Ali ÇAM, “VatandaÅŸların, sosyal mesafe kurallarına uygun bir ÅŸekilde, maske takıp, abdestlerini evlerinde alarak cemaatle, kendi getirdikleri seccade üzerinde belirli camilerin avlularında ve meydanlarda namaz kılabilecekler. Uzun bir süredir, salgın hastalık nedeniyle camilerimizde toplu halde cuma, bayram ve teravih namazlarını eda etme gibi bir imkanımız olmadı, ara vermiÅŸti. Bugün cuma namazıyla birlikte, camilerimizde sosyal mesafeye, maske ve temizlik hijyen konusuna dikkat ederek ibadete açıldı. Cuma namazı için sosyal mesafe kuralına uygun ÅŸekilde cami avlularına iÅŸaretlemeler yaptık ve açık alanlarda kılacağız inÅŸallah” dedi.